1. Tuki- ja liikuntaelin haasteisiin vastaaminen TLV Valmennuksella – mitä, miksi ja miten
Varjostaako omaa arkeasi erilaiset lihasperäiset lihas- ja nivelsäryt?
TLV tulee sanoista Tuki – Liikkuvuus – Voima ja tämä onkin koko toiminnan perusajatus. Eli luodaan tukea sinne minne tarvitaan, jotta kyetään saamaan liikkuvuutta, ilman, että tuen puute johtaa vain kompensaatioon liikkuvuusharjoitteen tai voimaharjoitteen aikana, eikä saatu liikkuvuutta eikä oikein voimaakaan aikaiseksi.
Toimintamalli on joustava ja toimii joka tilanteessa, jos tuki löytyy ja se osataan säilyttää osana liikkuvuus- ja/tai voimaharjoittelua, ei siihen tarvitse enää erikseen paneutua, vaan voimme keskittyä suoraan liikkuvuus ja/tai voimaharjoitteluun. Asian voi jalkauttaa vieläkin tarkemmin, eli TLV:n voi osoittaa myös vain tietylle lihasryhmälle tai osaa kehoa. Eli jos meidän haasteemme on olkapäässä, muttei keskivartalossa ja jaloissa, voidaan hartiarenkaan harjoitteet tehdä tuki ja liikkuvuus edellä ja alavartalolle tehdä suoraan voimaa.
Käytännössä usein käy myös niin, ettei treeniä tarvitse tehdä pelkästään tuki- ja liikkuvuusharjoittein. Usein saadaan treenin alussa tuki aktivoitua jo niin paljon, että kykenemme suorittamaan jo sillä hetkellä jonkin perusharjoitteen, jossa voidaan yhdistää liikkuvuus ja voima, erittäin hyvä yksi esimerkki on askelkyykky.
TLV:ssä Treenaat itsellesi oikealla tavalla, yhdistellen toimintakykyä parantavia tukiharjoitteita sekä yhdistät sen myös osaksi koko kehon liikettä. Siitä se arkikin koostuu, koko kehon käytöstä.